Menu
Your Cart

Проектиране и изграждане на отоплителни, вентилационни и климатични инсталации

Производство


ВЕНТИЛАЦИОННИ ФИЛТРИ

Канални филтри за монтаж на кръгъл и правоъгълен въздуховод с филтърна материя се използват за груба филтрация на въздуха при нагнетяване и засмукване на общообменна вентилация, както и за предварително филтриране на помещения с по-висок клас на очистване. Материалът на филтъра е синтетично влакно с различни класове на филтрация. Лесна подмяна на филтриращия елемент.


КУХНЕНСКИ ЧАДЪРИ

Предназначени за филтриране на горещ въздух и маслени изпарения, отделяни при топлинна обработка на хранителни продукти. Особено подходящи са за кухни към заведения за обществено хранене. Могат да бъдат изработени от поцинкована ламарина с прахово-полимерно покритие в желан цвят, както и от неръждаема ламарина INOX 304. Окомплектовани са с метални филтри – мрежести или лабиринтни.


ВЕНТИЛАЦИОННИ БОКСОВЕ

Произвеждство на вентилационни боксове от алуминиеви профили за двойно-засмукващи центробежни вентилатори.


ВЕНТИЛАЦИОННA РЕШЕТКА

Намират приложение във всички системи за вентилация и централна климатизация, където се изисква регулиране на дебита и посока на въздуха.Стенните решетки са изработени от алуминиев винкелов профил и капковидни подвижни ламели, позволяващи регулиране на въздушния поток по вертикална и хоризонтална посока. Таванните решетки са изработени от черна ламарина с прахово-полимерно покритие. Всички решетки могат да бъдат окомплектовани с допълнителни – направляваща секция, регулираща секция, филтър и присъединителна кутия. Предлагат боядисани в цвят RAL по желание.


ЕЛЕКТРИЧЕСКИ НАГРЕВАТЕЛИ

Предназначени са за подгряване на въздуха в нагнетателната част на вентилационните и климатични инсталации. Корпусът е изработен от поцинкована ламарина с монтирани двустранно фланци от стоманени профили. В корпуса са вградени ел. нагреватели с мощност Nел. от 3 kW до 48 kW. Топлинната мощност е разделена на степени по 3 kW или 6 kW. При поръчка допълнително се уточняват начина на управление, както и броя на степените За предпазване от прегряване е предвиден авариен термостат (кликсон), изключващ при температура 70°С оперативната верига в ел. таблото. Ел. захранване: – трифазно 380V/50Hz – стандартно изпълнение – монофазно 220V/50Hz - по индивидуална поръчка за малки мощности.


РЕКУПЕРАТИВНИ БЛОКОВЕ

Подава пресен въздух в помещението и засмуква отработения, с цел подобряване на микроклимата. Топлообменникът, използва топлината от засмукания стаен въздух, за да затопли или охлади постъпващия свеж въздух до температура близка до стайната. Специално проектирания вентилатор, спомага за максимално ниските нива на шум. Контролира качеството на въздуха, за оптимален комфорт при изграждане на вентилационни системи за магазини, офиси, ресторанти и др. Съоръженията могат да бъдат изпълнени както моноблок, така и от отделни модули, което облекчава монтажа на големите типоразмери. Цялата гама се изработва с възможност за хоризонтален и вертикален монтаж.


ТОПЛОВЪЗДУШНИ АПАРАТИ

Промишлените вентилаторни конвектори са предназначени за климатизация на производствени помещения, халета, складове и други помещения с големи топлинни загуби. Промишлените топловъздушни апарати са предназначени за климатизация на по-големи помещения за производство, складове, халета, ферми и др. Корпусът е направен от стомана с прахово покритие, класът на защита е IP54. Топлообменникът е от Cu/Al. Вентилаторът е със самосмазващи се лагери и вградена термична защита, осигуряваща безаварийна работа. Лесно подвижни дефлектори. Лесен достъп за обслужване и почистване.


ЦИКЛОННИ ФИЛТРИ


ПРАВОЪГЪЛНИ ВЪЗДУХОВОДИ

Правоъгълните въздуховоди се изработват от поцинкована ламарина с фланци евро профил и с различна дебелина в зависимост от периметъра. За избягване на вибрации по време на работа се оребряват напречно. По поръчка се изпълняват канали с прахово полимерно покритие или от черна ламарина на заварка. Изработват се фасонните елементи - колена, колена-преходи, различни видове преходи, тройници, S-изнасяне и др. също от поцинкована ламарина с различна дебелина в зависимост от периметъра.


СПИРОВЪЗДУХОВОДИ

Спировъздуховодите /кръгли/ са част от климатичните и вентилационни инсталации и служат за транспортиране на въздух. Изработват се от поцинкована ламарина с диаметър от 100мм до 900мм. Освен прави спироканали, се изготвят и фасонни елементи - сегментни и пресовани колена, преходи, нипели, скоби, тапи, тройници и седлови отклонения, също от поцинкована ламарина, но с дебелина, съобразена с периметъра. Сглобяването на въздуховодите и фасонните части става на сглобка, чрез с фабрично монтирани гумени уплътнения или без такива. Окачването на въздуховодите се осъществява с шпилки и носещ профил, при необходимост с виброокачвачи, а към стена - чрез монтажни конзоли. Скопчаването на въздуховода - на фалц.


ГЪВКАВ ВЪЗДУХОВОД

Гъвкавите въздуховоди служат за транспортиране на въздух и са елементи, които са лесни за монтаж и прикрепване към съществуващи климатични и вентилационни инсталации. В състава на конструкцията си, те включват пет слоя алуминий и полиестер с вградени стоманени пръстени. Гъвкавите въздуховоди са два вида: неизолирани и изолирани.


ВЕНТИЛАТОРИ

Канални вентилатори; Покривни вентилатори; Центробежни вентилатори; Двойно засмукващи центробежни вентилатори.; Центробежни вентилатори PLUG.; Центробежни вентилатори с едностранно засмукване и изнесен електродвигател; Аксиални вентилатор; Осови вентилатори BASIC; Осови взривозащитени вентилатори ATEX; Осови вентилатори PLATE-S; Осови вентилатори CAF; Дестратификационни вентилатори

Ние използваме бисквитки.