Menu
Your Cart

Проектиране и изграждане на отоплителни, вентилационни и климатични инсталации

Кухненски чадъри


Как да изберете най-добрия аспиратор за търговска кухня за вашите нужди?


    Помислете за размера и височината на монтаж.

Както размерът, така и височината на монтаж са много важни за аспираторът в кухнята на вашия ресторант. В края на крайщата последното нещо, което искате да направите, е да изберете аспиратор, който смятате за перфектен избор, само за да разберете, че е твърде голям или твърде малък.

В този случай малкият аспиратор може да не успее да получи толкова въздушен поток, колкото е необходимо и може да не работи толкова добре, колкото е необходимо за вашата кухня. Последното нещо, което искате, е вашата кухня да е пълна с дим и изпарения.

Поради тази причина ще искате внимателно да измерите пространството, в което трябва да инсталирате нов търговски кухненски аспиратор. Можете да направите това сами или да наемете професионалист, който да го направи вместо вас. Какъвто и да е случаят, важно е да си запишете точните размери, за да можете да поръчате аспиратора с правилния размер за вашата кухня.

    Помислете за дизайна на аспиратора.

Много хора не осъзнават, че има няколко различни дизайна, от които да избирате по отношение на кухненските аспиратори. Тези разлики в дизайна също не са само естетически; те имат важно значение за ефективността на отстраняване на изпаренията от кухнята.

    Крайстенен тип.

Първият дизайн, за който трябва да знаете, е дизайнът за стенен монтаж. Този тип аспиратор, както подсказва името, е прикрепен към стена, така че да се движи над редица печки или друго оборудване за готвене, което може да отделя изпарения. Като цяло тези аспиратори са много големи и може да не са най-подходящи за по-малки търговски кухни.

    Островен тип.

Този тип аспиратор е предназначен да виси над остров, който се състои от печки и други уреди за готвене. Разбира се, това няма да е валидна опция, ако вашата търговска кухня няма остров. Този тип аспиратор обикновено се нуждае от голям обем на изпускателната тръба.

    Чадър с двоен остров

Третият и последен вариант на дизайн е чадър с двоен остров. Този тип чадъри са много подобни на обикновените островни качулки. Въпреки това, този тип чадъри са специално проектирани за острови, които са много големи.

Тъй като този тип аспиратор е толкова голям, той не се използва често, освен в много големи търговски кухни. Ако случайно имате голяма професионална кухня с остров, то това със сигурност ще бъде идеалният избор за вас.

    Помислете за скоростта на отработените газове.

В зависимост от това какво готвите в кухнята си, може да се наложи да изберете аспиратор, който има определена скорост на отработените газове. Това е така, защото определени храни произвеждат много повече изпарения от други. Да предположим например, че вашата кухня готви по-голямата част от печките с открит пламък.

    Готвене на открит пламък.

Откритите пламъци като цяло произвеждат много топлинни газове в сравнение с електрическите печки. Поради тази причина този тип кухня може да се нуждае от аспиратор с по-висока степен на отработените газове, за да бъде в крак с тези струи.

    Готвене на мазни храни.

Може да се нуждаете и от аспиратор с висока степен на отработените газове, ако в кухнята ви често се готвят мазни храни.

Тези храни естествено произвеждат много мазнини и газове и вашият аспиратор ще трябва да се справи с тези фактори, ако искате кухнята ви да работи възможно най-гладко. Препоръчително е кухненските аспиратори да се почистват редовно, за да се избегнат всякакви проблеми или инциденти, като пожари.

Избор на правилния вентилационен аспиратор за търговски цели

Изборът на правилния търговски аспиратор не трябва да е труден, но ще трябва да имате предвид няколко важни фактора. Например, трябва да помислите за дизайна на вашия аспиратор, скоростта на отработените газове, която вашият аспиратор може да поеме, размера и височината на монтаж на аспиратора и какви храни готвите.

Докато правите това, избраният от вас аспиратор трябва да работи перфектно.

Няма повече продукти в тази категория.

Ние използваме бисквитки.